suunnitelma

Investointiprojekti tarvitsee kumppanin. Sijoitan hankkeeseen omaisuuttani (ideoita, kehitystyötä, kokemusta, osaamista ja aikaa) viisisataa tuhatta euroa. Sijoitat hankkeeseen saman summan rahana. Idea on hyvin yksinkertainen — ansaita rahaa myymällä maalauksia. Korot ovat erittäin korkeat — 500 %:sta 10 000 %:iin. Projektin riski on kohtalainen. Olen valmis käyttämään 12 000 — 15 000 tuntia ajastani. Piirustusopettajan keskimääräisen tuntihinnan mukaan tämä on noin 500 000 euroa. Kumppani sijoittaa saman summan rahaa.

Viime vuosina huutokaupat ovat herättäneet kiinnostusta klassiseen maalaukseen. Kysyntä on sellainen, että Sotheby’s kokoaa katutaiteilijoita tekemään kopioita Bouguereaun, Raphaelin ja Titianin kaltaisten mestareiden maalauksista myöhempää myyntiä varten.

Modernin «ala prima» -maalauksen hinta realismin tyyliin Sotheby’sissa viimeisten 10 vuoden aikana on vaihdellut 38 000 — 130 000 dollaria. Yksittäisiä maalauksia myytiin 1,3 miljoonasta 12 miljoonaan dollariin. Viime vuosina Sothebyn huutokaupoissa on myyty seuraavia nykytaiteilijoiden maalauksia: Banksyn «Migrated Parliament» 12 miljoonaa dollaria, Monakhovin Passion for Color 38 000 dollaria 2021, John Curranin «Cute and Simple» 2016, Vitriano 12 miljoonaa dollaria, sama «Laulava hovimestari» 1,3 miljoonaa dollaria, 2016, Tatyana Nazarenko. «Viime yö Bremenissä» 73 000 dollaria. 2008, Katya Filippova. Marina Ladynina. Venäläisestä Hollywood-sarjasta 78 850 dollaria (38 900 puntaa) 2008, Vjatšeslav Kalinin. «Omakuva riippuliittimellä» 112 335 dollaria (54 500 puntaa) 2007.

Maalaukseni on suuruusluokkaa korkeampi laatu, työskentelen ainutlaatuisella monikerrostekniikalla ja työni kustannusten pitäisi olla keskimäärin 300-500 tuhatta dollaria. Yksittäiset isokokoiset kankaat voivat nousta useiden kymmenien miljoonien hintaan.

Vaikka otammekin alhaisimman hinnan, keskimäärin 50 tuhatta dollaria, neljänkymmenen maalauksen kokoelma maksaa vähintään 2 miljoonaa euroa, mikä kattaa kustannukset täysin ja antaa jokaisen osallistujan ansaita 100% voitosta. Jos myynti saavuttaa selvityshinnan, voitto on 5 miljoonasta. jopa 20 miljoonaa euroa. Teokseni ovat ainutlaatuisia, ja niissä on omaperäinen juoni. Huutokaupat kilpailevat oikeudesta myydä tämä maalaus.

Ja vielä yksi asia — joka tapauksessa meistä tulee ainutlaatuisen maalauskokoelman luojia, tällainen suurenmoinen teos ei jää jälkeläisille huomaamatta. 

Niin:

Investoinnin suuruus on noin miljoona euroa. Kolmesataa tuhatta on riskipääomaa. Kaksisataa tuhatta on kiinteistöavustus, joka palautetaan hankkeen toteuttamisen jälkeen. Plus 12 000 — 18 000 tuntia työaikaa toisaalta hintaan neljäsataakolmekymmentäkaksi tuhatta kuusisataa neljäkymmentäkahdeksan tuhatta. Yhteensä noin miljoona euroa. Sijoitusaika on viisi vuotta. Arvioitu voitto kolmesta viiteen miljoonaan euroon. Sijoituksen päätarkoituksena on saada suurin mahdollinen voitto taideteosten myynnistä Sotheby’s-huutokaupan (tai vastaavan) kautta. Sijoitusryhmän päätehtävänä on tarjota tarvittavat olosuhteet maalauskokoelman luomiseksi myöhempään huutokaupan kautta myytäväksi.

Sijoitusrahat eivät jää taskuun. Rahaa käytetään bisnestä. Ne tarjoavat mahdollisuuden luoda ainutlaatuinen kokoelma «flaamilaista» maalausta ja mahdollisuuden sen edistämiseen ja toteuttamiseen. Minä, kuten sijoittaja, haluan palauttaa niiden useiden tuhansien tuntien arvon, jotka panin projektiin omalta puoleltani.

Toimintasuunnitelma.

Sopivan asuin- ja työpaikan löytäminen. Se vie noin 200 m2 yhden tilavan huoneen kanssa kymmenen x kahdeksan metriä, jonka kattokorkeus on vähintään kolme ja puoli metriä. Siellä on myös paikka maalausten säilytys- ja kuivaustilalle, valokuvastudio ja paikka puusepänliikkeelle. On ihanteellinen ostaa vanha maatila tai iso lämmin hangaari projektin ajaksi. Tällaisten tilojen vuokrauskustannukset viideksi vuodeksi ovat verrattavissa saman tilan ostohintaan. Projektin valmistumisen jälkeen kiinteistö voidaan myydä ja rahat palauttaa. Rahan menettämisen riski on tässä tapauksessa minimaalinen. Tämän kohteen toteutusaika on yksi kuukausi.

2. Kankaasien valmistelu ja materiaalien hankinta. Toteutusaika on yksi kuukausi.

3. Työskentele taideteosten luomiseksi. Kanvaasista kirjoitetaan sarjoja. Ensimmäisessä sarjassa kirjoitetaan teoksia osallistumista varten ARC International Salon Competitioniin. Hakemuksen jättäminen 1.3.-30.6. Myös kolme teosta Royal Society of Portrait Painters -kilpailuun. Hakuajat ilmoitetaan myöhemmin. Toteutusaika — hankkeen alusta hakemuksen jättämiseen. Kilpailuihin osallistuminen on välttämätöntä Sotheby’s-huutokaupan edistämiseksi ja osallistumiseksi.

4. Toisessa sarjassa on suurikokoisia historiallisia kankaita, noin kolme kertaa viisi metriä. Kaksi tai kolme teoksia, jotka kirjoitetaan koko projektin aikana. Toteutusaika on neljä vuotta.

5. Kolmannessa maalaussarjassa on yhteiskunnallisesti merkittäviä teoksia. Noin puolitoista kertaa kolme metriä seitsemän-kymmenen kappaleen määrässä. Sama numero kirjoitetaan mainos- ja näyttelytarkoituksiin.

6. Neljännessä maalaussarjassa on romanttisia kohtauksia ja kevyitä alastonkuvia. Kymmenen-kaksikymmentä teosta. Edellyttäen, että tähän on aikaa. Yhteenvetona: Viiden vuoden aikana maalataan kaksi suurta teosta, viisitoista keskikokoista teosta, tusina muotokuvaa ja 10-20 pientä lavastettua teosta. Teoksia on yhteensä noin neljäkymmentä. Kahdeksan maalausta vuodessa. Ottaen huomioon, että yksittäisen maalauksen maalaaminen monikerroksisella tekniikalla kestää kuudesta kahteentoista kuukautta, tämä merkitsee erittäin suurta työtahtia, joka voidaan varmistaa in-line-menetelmällä, jossa on riittävästi työskentelyalueita. Neljäkymmentä flaamilaista teosta on vankka kokoelma, joka takaa sijoitetun pääoman tuoton.

Ryhmässä oletetaan olevan kaksi osallistujaa, kaksi 50-50 prosentin osuutta. Osallistuja numero yksi sijoittaa pääomaisuutensa — ajan (rahallisesti 82944 euroa vuodessa, noin neljäsataa tuhatta viiden vuoden aikana). Osallistuja numero kaksi sijoittaa saman summan rahaa. Osallistuja numero yksi käyttää taitoja ja tietoja, joita tuskin voi yliarvioida, osallistuja numero kaksi tarjoaa tilat työlle ja asumiselle. Osallistujia voi olla enemmän, jolloin toinen osuus jaetaan heidän kesken panoksen mukaan. Ensimmäisen osallistujan osuus pysyy ennallaan, 400 tuhatta viiden vuoden aikana. Saman suuruisen osuuden toinen puoli jaetaan muiden osallistujien kesken. Esimerkiksi kymmenen ihmistä sijoittaa neljäkymmentä tuhatta kukin, mikä vähentää merkittävästi heidän riskejä. Palautukset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä. Myynnin jälkeen sijoittajan (sijoittajien) rahat palautetaan ensin. Sen jälkeen urakoitsijan kustannukset korvataan. Jäljelle jäävä voitto jaetaan sitten osallistujien kesken heidän osuutensa mukaan projektissa.